PSYCHOTHERAPIE EN PSYCHIATRIE
Bij het eerste gesprek (intake) neemt u het volgende mee:
- de verwijsbrief van de huisarts
- uw zorgverzekeringspas
- een geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, ID-kaart, paspoort).
De intake-fase (één of meerdere gesprekken) wordt afgerond met een diagnose en voorlichting over de behandelingsmogelijkheden.
De ingrediënten van de behandeling worden bepaald door behandelrichtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en mijn behandelingsmogelijkheden. Die bestaan uit ondersteunde gesprekken, psycho-educatie en/of psychotherapie. Vormen van psychotherapie die ik geef, zijn cognitieve therapie en schema-therapie.
Naast gesprekstherapie doe ik farmacotherapie.
Een behandeling heeft pas zin als er overeenstemming is tussen u en mij over wat er aan de hand is en wat we er aan zouden kunnen doen. We proberen natuurlijk altijd deze overeenstemming te bereiken.
Indien u een alternatieve/ complementaire behandeling wenst, dan geef ik die in de regel in aanvulling op de reguliere behandeling (en niet ter vervanging van).
Wanneer u verhinderd bent voor een afspraak, geef dit dan uiterlijk 24 uur van te voren door. Als dat niet lukt, wordt € 50,- bij u in rekening gebracht. Uw verzekering dekt dit niet.
Hierin wordt samengewerkt met collega-psychiaters in de regio. In geval van mijn afwezigheid wordt u via het telefoonnummer van de praktijk (0592 - 311490) geïnformeerd op welke collega een beroep kunt doen. Voor acute, spoedeisende hulp buiten kantooruren kunt u altijd terecht bij de (waarnemend) huisarts of huisartsenpost in uw regio. Daar kan beoordeeld worden of het zinvol is u door te verwijzen naar de crisisdienst van de GGZ.